Station Almere heeft een nieuwe fietsenstalling

Opening nieuwe fietsenstalling Station Almere Centrum

De fietsenstalling aan het Busplein bij station Almere Centrum is na een grondige verbouwing weer in gebruik. De eerste bezoekers die hun fiets in de nieuwe stalling plaatsten werden namens ProRail, NS en de gemeente feestelijk ontvangen.

Het stallen is een stuk eenvoudiger en overzichtelijker geworden. De Zelfservice fietsenstalling, met een geautomatiseerde in- en uitgang met toegangspoortjes, wordt bewaakt door beveiligingscamera’s. De stalling biedt ruimte aan 670 fietsen. Het aantal plekken is ten opzichte van de oude stalling niet toegenomen.

Ruim en innovatief

Iedereen die met de fiets via station Almere Centrum reist, kan vanaf nu de fiets makkelijk, veilig en droog stallen in een lichte stalling direct naast het busstation onder het Stationsplein. Van de zomer opent ook de fietsenstalling aan de Landdrostdreef haar deuren. Daar is plaats voor 2.793 fietsen. In totaal heeft Almere Centrum dan plaats voor maar liefst 3.463 fietsen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het oorspronkelijke aantal.

Meer en betere plekken voor het stallen van fietsen was in Almere hard nodig. De fietsenstallingen worden in opdracht van de gemeente beheerd door NS.
Stapje voor stapje gaan we richting een prachtig, ruim, transparant en fris centraal station Almere. Met recht een station met toekomst.

Meer en beter

De nieuwe fietsenstallingen worden gerealiseerd met een financiële bijdrage van ProRail, namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De verbouwing van Station Almere Centrum en het stationsgebied, het Stationsplein en het Mandelaplein, zijn onderdeel van Almere 2.0.