Floriade

Impressie bovenaanzicht van Floriade

Vanaf het voorjaar van 2022 vindt in Almere de zevende wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats. Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt dit evenement zich gedurende zes maanden op de groene stad van de toekomst. Met dit sleutelproject versterken we het hart van Almere.

Levend laboratorium

Tijdens de Expo is het Floriadeterrein een levend laboratorium. Er komen inspirerende tentoonstellingen van landen, steden en innovatieve bedrijven uit de groensector en daarbuiten. Maar ook diverse attracties, kunst en cultuur en een uniek arboretum van bomen, struiken en bloemen.

Floriade als aanjager

De Floriade versterkt op verschillende manieren het hart van de stad. Allereerst met het evenement in 2022, maar ook met de stadswijk Hortus die na afloop van de Expo op het Floriadeterrein wordt ontwikkeld. Daarnaast is Floriade Expo 2022 aanjager van diverse andere projecten. Zo worden het Weerwater en de directe omgeving beter benut voor de stad via het sleutelproject Rondje Weerwater.

Bijdrage Fonds Verstedelijking Almere

De provinciale bijdrage aan de Floriade loopt via het FVA. Daaruit wordt onder andere bijgedragen aan het economisch programma Floriade Werkt, Floriade Bruggen, Floriade Dialogues en de Floriade-programmering. Daarnaast zijn er enkele projecten in het FVA die gerelateerd zijn aan de Floriade, zoals de Flevo Campus die gerealiseerd wordt op het Floriade terrein.