Enquête: Hoe ziet jouw ideale park eruit?

Plattegrond met daarop de route van het Algerapad

Het Algerapad is een fietspad tussen het Hannie Schaftpark en het Beatrixpark, achter station Almere Centrum. Vanuit het project Excellente Groene en Gezonde Leefomgeving (EGGL) hebben we de ambitie dit pad te veranderen in een zogenaamd lineair park: een mooie groene plek waar je kunt fietsen, wandelen, sporten en vrienden kunt ontmoeten.

Als gemeente onderzoeken we samen met Aeres Hogeschool, GGD en Adviesbureau idVerde  hoe we het extra aantrekkelijk maken om naar buiten te gaan, ook op hete dagen. Dit doen we in drie gebieden in de stad. Het Algerapad is er één van.

Het centrum en het gebied rondom het station wordt de komende jaren getransformeerd in een levendig gebied waar mensen werken, studeren en wonen. In een stad waar veel inwoners geen tuinen hebben, is extra groen nodig om in te kunnen recreëren, bewegen en de temperatuur in de stad te reguleren. We verwachten dat straks veel studenten en jongeren in het centrum komen wonen, daarom focussen we met het onderzoek op die doelgroep.

Met een enquête vragen we inwoners hoe zij hun ideale park zou inrichten. De feedback uit de enquêtes nemen we mee in het ontwerp van het Algerapad.