Werken aan het Rondje Weerwater

Bovenaanzicht bouw Weerwaterbrug

Met zijn groene oevers, strandjes en sportieve mogelijkheden is het Weerwater nu al een plek waar Almeerders graag recreëren. Deze unieke plek midden in het centrum van Almere willen we dé plek maken waar Almeerders en bezoekers komen om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Het Weerwater en de omgeving maken we hiervoor nog aantrekkelijker. Een recreatieve track, van blauw asfalt, om het Weerwater heen is grotendeels aangelegd. De zuidoever zal in 2021 klaar zijn. De Esplanade is veranderd in een groen plein en de bouw van de Weerwaterbrug is in volle gang.

De komende jaren werken we verder aan het Rondje Weerwater. Er komen aanlegsteigers voor een vaarverbinding tussen de Esplanade en de Floriade. De Esplanade aan de kant van het water krijgt een opknapbeurt. We maken de oevers nog prettiger om te verblijven en zorgen voor aantrekkelijke activiteiten en evenementen in het hele gebied. Dit alles doen we in samenwerking met bewoners, ondernemers en onze centrumpartners.

Werk aan Esplanade gaat verder

Eind 2020 zijn de hekken rondom de Esplanade weggehaald. Helaas zonder feestelijke opening. Maar Almeerders en bezoekers genoten volop van de mooie nazomer op de Esplanade. In 2021 gaan we verder met de waterkant van de Esplanade. Er komt een horecapaviljoen, we breiden het aantal aanlegsteigers uit en we buigen ons over het ontwerp van de waterkant bij de Esplanade. We verwachten dat het horecapaviljoen voor de zomer gereed is. In oktober beginnen we dan met de waterkant van de Esplanade en het bouwen van de aanlegsteigers. Vanaf juni 2021 vaart de watertaxi weer vanaf de Esplanade naar het Preview Centre Floriade Expo 2022. Kijk voor meer informatie op www.floriade.com.

Weerwaterbrug

De Weerwaterbrug verbindt straks het Lumièrepark met de toekomstige Floriadewijk. Ook deze brug hoort bij het Rondje Weerwater.De brug is meer dan een verbinding van de ene naar de andere kant. De architect heeft zich laten inspireren door de natuur en haar vloeiende vormen. Dat zie je aan de slingerende vorm van de brug, de elegante constructie van het brugdek en de sierlijke pilaren. Niet voor niets is deze brug gekozen door de Almeerders.

Duurzame brug

De Weerwaterbrug is ook een duurzame brug. De stevige constructie heeft weinig onderhoud nodig en veroudert op een mooie manier. Daarnaast is de leuning gemaakt van duurzaam bamboe. Aan de kant van het Lumièrestrand komen planten en een zonnepergola die de energie opwekt voor de verlichting op de brug.

Volg de bouw

Vanaf het Lumièrestrand komen er aan de zijkant van de brug terrassen. In het ontwerp van het Rondje Weerwater is aan het Lumièrestrand een boulevardzone bedacht. De boulevard loopt door over het talud van de brug. In de zomer van 2021 levert Strukton de nieuwe Weerwaterbrug op. Volg de bouw van de brug van minuut tot minuut op almere.nl/brugweerwater.