Kunstwerk Street Art Frankey op Esplanade

Kunstenaar Street Art Frankey zit op blauwe boeitoren

Almere Centrum is een bijzonder kunstwerk rijker: Street Art Frankey heeft de saaie liftschacht aan de Esplanade een volledige facelift gegeven. Het eindresultaat is een boeitoren met daarop een eigenwijze papegaaiduiker. Het is het eerste kunstwerk van de populaire Amsterdamse street artist in de openbare ruimte van Almere.

Eerder was werk van Street Art Frankey te zien in Kunstlinie. Dit project bracht de samenwerking op gang tussen Street Art Frankey, Kunstlinie en de Gemeente Almere om het liftgebouw op de Esplanade aan te pakken.

Foto: Richard Terborg

Kunstroute Zeegroene Loper

Het kunstwerk is onderdeel van ‘De Zeegroene Loper’. De kunstroute in Almere Centrum start bij het station en loopt tot aan (of eigenlijk zelfs op) het Weerwater. Alle kunstwerken van de Zeegroene Loper verwijzen naar de unieke geschiedenis van Almere; de stad ontstaan op de bodem van de zee. Projecten die deel uitmaken van ‘De Zeegroene Loper’ zijn: de lichtkunstwerken bij station Almere Centrum, kunstwerken Utopia op het voormalige Floriade-terrein, De Zeebank in stadspark Stadhuispromenade, de vloerschildering bij de Corridor en het Dobberend Bos op het Weerwater bij het Flevoziekenhuis.